Broj intervencija vatrogasaca u Primorsko-goranskoj županiji lani porastao za čak 73,5 posto

RIJEKA - Broj intervencija u PGŽ-u u 2022. porastao je za 73,5 posto, a u sklopu plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara ove će se godine zaposliti 60 sezonskih vatrogasaca.

Broj intervencija vatrogasaca u Primorsko-goranskoj županiji u protekloj godini značajno je porastao, i to na 4.147 vatrogasnih intervencija u odnosu na 2.400 te 1.884 tehničkih intervencija u odnosu na 1.076 u 2021. godini.

Iz navedenoga proilazi da ih je bilo čak 73,5 posto više, objavljeno je na redovitoj konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji.

Od značajnih vatrogasnih događanja u 2022. izdvojeni su požar u okolici Crikvenice koji je ugašen bez većih materijalnih šteta i ljudskih žrtava, izlijevanje lož ulja kraj Termoelektrane Rijeka, zbog čega je aktiviran i županijski Operativni centar, a postupak sanacije je u tijeku, te pojava bujičnih voda na području Gorskog kotara, otoka Krka, Novog Vinodolskog i Rijeke.

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ-a i zapovjednik Vatrogasne zajednice PGŽ, Mladen Šćulac, istaknuo je da će se u sklopu plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara zaposliti 60 sezonskih vatrogasaca.

Dodao je i da JVP Grada Rijeke, najstarija vatrogasna postrojba u Hrvatskoj, ove godine obilježava 160. obljetnicu postojanja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Osposobljavanje vatrogasaca Šibensko-kninske županije za gašenje i spašavanje u pokretnom simulatoru plamenih udara
U Vodicama je ovaj tjedan započeo jednomjesečni praktični dio osposobljavanja vatrogasaca za gašenje i spašavanje u zatvorenom prostoru na pokretnom vježbalištu. Prepoznajući važnost osposobljavanja vatrogasaca i stjecanja znanja i vještina o načinu gašenja te izbjegavanju i sprječavanju n…