1 min. čitanja

Brod udario u most na granici sa Srbijom - zatvoren granični prijelaz!

Brod udario u most na granici sa Srbijom - zatvoren granični prijelaz!
Foto:Screenshot/HAK

Zbog potencijalne opasnosti za sigurno prometovanje vozila nakon udara teretnog broda u stup cestovnog mosta Ilok-Bačka Palanka jutros oko 1,55, obustavljen je sav promet na graničnom prijelazu Ilok.

Brod je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koji provode očevid plovidbenog incidenta, objavila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Svi su članovi posade dobro, a radi se o njemačkom teretnom brodu koji je prevozio teret u baržama i pritom udario je u stup mosta između Iloka i Bačke Palanke.

Foto:Facebook/Screenshot

Na službenoj Facebook stranici Grada Iloka piše kako je pri udaru došlo do oštećenja mosta, a jedna barža s 1000 tona umjetnog gnojiva je potonula.

- Pozivamo građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu da koriste alternativne granične prijelaze - izjavili su i policije.

- Očevid je u tijeku, provode ga nadležne službe Srbije. Sve nadležne službe Hrvatske pravovremeno su informirane. Za sada je obustavljen cestovni promet preko mosta dok se ne utvrdi stupanj oštećenja i stabilnost mosta -dodala je gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.