1 min. čitanja

BROD UDARIO U KOPNO PA POTONUO KOD VINIŠĆA Policija na hridi u mraku pronašla dvije osobe

BROD UDARIO U KOPNO PA POTONUO KOD VINIŠĆA Policija na hridi u mraku pronašla dvije osobe
Foto: HRT / Screenshot / Ilustracija

VINIŠĆE - Splitska pomorska policija je sinoć, 10. travnja 2024. godine, oko 19:55 sati od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka)  zaprima informaciju o nasukavanju broda u uvali Dražica na području  Vinišća.

Prema prvim informacijama nakon udara broda u kopno došlo je do prodora vode u brod. Odmah po saznanju za događaj u uvalu Dražica službenim plovilom upućeni su policijski službenici Postaje pomorske policije Split kako bi pomogli osobama koje su se u trenutku nasukavanja nalazile na brodu.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da je brod u cijelosti potonuo, a na obali, na hridi u mraku nalazile su se dvije osobe.

Službenim plovilom su se uspjeli na siguran način približiti obali, te su ukrcali dvojicu muškaraca koje  su zbrinuli, utoplili, te im ponudili liječničku pomoć.

Nakon obavljenog prihvata osoba na brod, policijski službenici su krenuli prema luci Trogir, a tamo je preventivno stigao tim hitne medicinske pomoći. Osobe nisu zadobile ozlijede i izjavili su da se dobro osjećaju.

O događaju je obaviještena Lučka kapetanije čiji djelatnici će danas obaviti očevid na mjestu događaja i poduzeti mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih uz događaj.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.