1 min. čitanja

Brod CMA CGM ostao bez pogona opasno blizu najduljeg mosta u New Yorku!

Brod CMA CGM ostao bez pogona opasno blizu najduljeg mosta u New Yorku!
Foto: Screenshot/YouTube

Prašina od kaosa u Baltimoreu nije se ni krenula slijegati, kad evo ti zamalo opet sličnog scenarija. Ogromni kontejnerski brod ove pomorske kompanije izgubio je pogon u blizini Verrazzano-Narrows mosta u New Yorku.

Incident koji je uključivao brod "APL Qingdao" od 10.100 TEU, izgrađen 2012. godine, dogodio se u petak, 5. travnja navečer, ni dva tjedna od užasa u Baltimoreu.

Brod je u petak krenuo s terminala GCT New York na Staten Islandu u 19:30 sati, a do 21:00 sat brod je doživio tehničke poteškoće vezane uz njegov pogonski sustav. Na udaljenosti od 3 km od mosta brod je usporio brzinu na četiri čvora, a na udaljenosti od samo 1,5 km plovilo se gotovo zaustavilo, javlja Martime News.

USA Today citirao je dužnosnike obalne straže koji su rekli da je APL Qingdao pretrpio gubitak pogona i usporio kako bi se zaustavio blizu mosta Verrazzano-Narrows na plovnom putu Kill Van Kull, prenosi Pomorac.hr.

Međutim, glasnogovornik Obalne straže Ryan Schultz navodi da brod ipak nije pretrpio potpuni prekid pogona.

- APL Qingdao pretrpio je gubitak pogona koji je vraćen ubrzo kasnije, što je privremeno utjecalo na sposobnost broda da plovi bez pomoći tegljača koji su ga pratili - izjavio je Schultz.

Brod je dotegljen do sidrišta Stapleton sjeverno od mosta, a Obalna straža je naredila potpuni popravak njegovog pogonskog sustava prije nego što je nastavio svoju rutu.

Brod je isplovio u nedjelju ujutro i u utorak se usidrio u Norfolku u Virginiji, prema podacima AIS-a.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.