1 min. čitanja

"Brdo filmova" stiže u Ljetno kino Bačvice, "Pelikan"kreće na turneju Dalmacijom

"Brdo filmova" stiže u Ljetno kino Bačvice, "Pelikan"kreće na turneju Dalmacijom
Foto: PROMO

SPLIT - Ovog petka i nedjelje u Ljetnom kinu Bačvice, sa dva odlična filma iz svog ovogodišnjeg programa, gostuje Cinehill Motovun Film Festival. "Buntovnica" (Scrapper) dobitnik je nagrade žirija na Sundanceu u kojem pratimo 12-godišnjakinju koja nakon majčine smrti nastavlja živjeti sama na periferiji Londona, a novac zarađuje krađom bicikala. Najnovija drama Stephana Komandareva "Blagina pouka" stiže s nagradama za najbolji film i glumicu na ovogodišnjem festivalu u Karlovym Varyma.

Nakon hrvatske premijere na FMFS-u i prikazivanja u sklopu 70. Pula Film Festivala "Pelikan" Filip Herakovića kreće na veliku turneju dalmatinskim ljetnim kinima. Redatelj će osobno predstaviti svoj dugometražni prvijenac u Hvaru, Jelsi i Bolu, a film će se prikazati uz Ljetno kino Bačvice i u Komiži, Korčuli, Supetru i na Mljetu.

U "Pelikanu" se profesionalni nogometaš (Edi Ćelić) u toplicama oporavlja od ozljede koljena koja mu ozbiljno ugrožava karijeru, a istovremeno proživljava krizu identiteta. Kritičar Marko Njegić napisao je da u nekim scenama "Pelikan" uspijeva zaiskriti emocijom i filmskom magijom rijetkom kad je domaći film u pitanju, Jurica Pavičić da mu je plus jer nije nimalo sličan ičemu što se snima kod nas, a Jure Pepur hvali Herakovića riječima da je "ispit iz arhitekture režiranja položio iz prvog pokušaja".
Kino Mediteran karavana uz svoja redovna ljetna kina ovog tjedna najnovije filmove donosi u Trpanj, Zadvarje, Cavtat i Selca.

Još uvijek vlada velik interes za hitovima "Barbie" i "Oppenheimer" koji imaju nova prikazivanja, a ljubitelji dubina doći će na svoje u nastavku filma MEG, u kojem se Jason Statham i njegov tim suočavaju s novim zastrašujućim morskim stvorenjima.

Ovotjedna Klasika al fresco je "Briljantin" najpoznatiji filmski mjuzikl svih vremena. Publika će na velikom ekranu Ljetnog kina Bačvice imati jedinstvenu priliku pogledati koliko su u svojim ulogama briljantni bili Olivia Newton-John i John Travolta.

Raspored svih projekcija može se pronaći OVDJE.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.