1 min. čitanja

Braniteljske udruge o ćirilici na vukovarskom muralu: "Pokušaj provokacije"

Braniteljske udruge o ćirilici na vukovarskom muralu: "Pokušaj provokacije"
Foto: Mural Vukovaru kod mosta preko Dubračine/Grad Crikvenica

CRIKVENICA - Tjedan dana nakon što je u Crikvenici sa četiri ćirilična slova "s" išaran mural posvećen Vukovaru, oglasile su se i crikveničke Udruge proistekle iz Domovinskog rata. Njihovo očitovanje o uništavanju murala koji "simbolizira žrtvu, stradavanje i doprinos svih branitelja" objavljeno je danas na službenim stranicama gradske uprave.

Udruge se u povodu "oskvrnuća murala Vukovaru snažno suprotstavljaju i osuđuju bilo kakav oblik provokacija čiji je cilj uznemiravanje i narušavanje međuodnosa stanovnika Grada Crikvenice", poručuju.

-Svaki ovakav pokušaj provokacije smatramo napadom na Domovinski rat i ruganjem žrtvi, stradavanju i doprinosu koji su branitelji ugradili u temelje državnosti Republike Hrvatske. Svjesni smo činjenice da je velikosrpska ideologija mrtva, a ovakvi pokušaji su apsolutno neprihvatljivi i protivni vrijednostima koje u svom radu zastupamo - stoji u očitovanju na kraju kojeg u potpisu stoji udruge Grada Crikvenice proistekle iz Domovinskog rata.

Policija je prošli tjedan potvrdila da o vandalizmu provodi kriminalističko istraživanje, a incident je odmah najoštrije osudila gradska organizacija HDZ-a.

Inače, mural posvećen Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara, na kojem je naslikan Vodotoranj i hrvatska zastava, nedavno je postavljen u središtu Crikvenice, kod mosta preko rječice Dubračine.

V.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.