1 min. čitanja

Blago jadranskog podmorja u Zadru!

Blago jadranskog podmorja u Zadru!
Foto: Udruga Mornaris

Ujedinjeni narodi su proglasili 22. svibanj Međunarodnim danom boraznolikosti čime su ukazali kako je bioraznolikost globalna vrijednost od neprocjenjivog značaja za sadašnje i buduće generacije.

Taj je datum ujedno i spomen na usvajanje Konvencije o biološkoj raznolikosti koja je potpisana na Konferenciji Ujedinjenih naroda održanoj 1992. u Rio de Janeiru, sa konstatacijom, kako je očuvanje biološke raznolikosti, zajednička briga ljudskog roda.

Istoga dana, obilježava se i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, kojeg je, uz donošenje Zakona o zaštiti prirode 2003. godine, proglasio Sabor Republike Hrvatske.

U povodu obilježavanja Dana zaštite prirode, vrtićima, školama te stanovnicima Grada Zadra i njihovim gostima, predstavljena je zanimljiva i interaktivna izložbu " Blago Jadranskog podmorja", koja na inovativan način poziva na zaštitu okoliša i očuvanje bioraznolikosti Jadranskog mora te promiče konzumaciju ribe i morskih plodova iz održivih izvora.

Kada i gdje?

Izložba „BLAGO JADRANSKOG PODMORJA“, prvi put publici u Zadru predstavlja ljušture jadranskih školjkaša i puževa, oklope rakova te skelete koralja, spužava i bodljikaša. Riječ je o 225 eksponata koji potječu od 65 vrsta, a izloženo je i šest zakonom strogo zaštićenih organizama.

Tu će podvodnu avanturu na suhom, od 20. do 31. svibnja na južnom parkiralištu Š.C.Višnjik, moći razgledati djeca, učenici i posjetitelji te sudjelovati u zanimljivim interaktivnim predavanjima, a posebna atrakcija jest činjenica da je izložba smještena u veliki autobus koji putuje diljem Hrvatske te educira i veseli tisuće najmlađih svojom posebnom porukom.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.