2 min. čitanja

Blagdanska potraga u Rogoznici

Blagdanska potraga u Rogoznici
Foto: HGSS

ROGOZNICA - U općini Rogoznica u petak 23.12. nestao je stariji muškarac. Dežurna spašavateljica HGSS stanice Šibenik dobia je poziv od centra 112 u 13:10.

Tim od dvanaest spašavatelja sa tri bespilotne letjelice i potražnim k9 timom (spašavatelj i pas) uputio se na zadnju točku viđenja. Saznalo se da je osoba oko 9:30 viđena u samom mjestu i da se nije vratila kući.

Kako je ista osoba nedavno nestala i uspješno pronađena spašavatelji su bili dobro upoznati sa terenom i ostalim pojedinostima važnim za potragu. Pristupa se pretrazi terena tehnikom „bike wheel“ tj. brzom pregledu putova kojih na ovom području ima dosta. Svi resursi su u potrazi ali osobu se ne pronalazi te večeri već se potraga planira za idući dan.

Foto: HGSS

U subotu se spaśavatelji i spašavateljice nalaze u Rogoznici i nastavljaju potragu. Kako se traga i na urbanom djelu pregledavaju se ulice i dvorišta kuća. Ubrzo u 11:30 spašavatelj javlja u bazu da je potražni pas Tunja pronašla osobu na Debelom rtu, brdu iznad Zmajevog oka.

Foto: HGSS

Nestali je pothlađen pa ga spašavatelji zbrinjavaju i transportiraju do baze gdje je predan timu HMP na daljnju obradu. Zadovoljni zbog uspješnog pronalaska spašavatelji i Tunja se vraćaju kućama na zasluženu proslavu blagdana.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.