2 min. čitanja

Bizarne okolnosti nesreće kod Cromarisovih kaveza - Je li vlasnik jahte ujedno vlasnik drugog ribogojilišta?

Bizarne okolnosti nesreće kod Cromarisovih kaveza - Je li vlasnik jahte ujedno vlasnik drugog ribogojilišta?
Foto: 057.info

Dan nakon spašavanja 11 brodolomaca kod Lavdare, nakon što su se nasukali na jedan od kaveza za uzgoj ribe tvrtke Cromaris, još uvijek su nepoznate okolnosti nastanka nesreće, kao i informacija tko je bio među stranim državljanima.

Nepotvrđene informacije donose bizarnu priču kako je jedan od njih bio vlasnik druge ribogojilišne tvrtke sa zadarskog područja, o čemu svjedoči činjenica da je po njega došao brod iste tvrtke!

Foto: 057.info

Bilo kako bilo, oštećeno je nekoliko kaveza, jer su se stranci jahtom nasukali na srednjoj liniji, a sa svake strane je po još jedan red kaveza. Informaciju da se radi o Cromarisovim kavezima potvrdila je za 057.info Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe

- Možemo potvrditi da je riječ je o kavezu u Cromarisovom uzgajalištu Žman. Na mjestu nesreće su nadležne službe i u tijeku je očevid. U tijeku je i uklanjanje plovila iz kaveza - kaže Miljavac.

Foto: MMPI

Na pitanje o mogućoj šteti na samim kavezima, ali i ribi koja je možda pobjegla iz njih Miljavac još uvijek nema odgovor.

- Na kavezu je nastala šteta čiji se razmjeri tek utvrđuju. Zasad je najvažnije da prilikom nezgode nitko nije stradao i nema onečišćenja mora - kaže Miljavac.

Foto: MMPI

Nakon obrade cijelog događaja utvrdit će se odgovornost, pa će se moći odgonetnuti i je li među njima bio (ne)spomenuti menadžer.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.