Besplatan ulaz za sve tate u kaštel Morosini-Grimani

ISTRA - Nakon zimske stanke, kaštel u Svetvinčentu ponovno otvara svoja vrata, a tate imaju besplatan ulaz. Predzadnji vikend u ožujku rezerviran je za povratak u srednji vijek.

Povodom obilježavanja Dana očeva 19.ožujka u kaštelu Morosini-Grimani odlučili su sve tate darivati gratis ulazom. Tako će sve tate u subotu 18. i nedjelju 19. ožujka imati besplatan ulaz, dok će ih ostali moći posjetiti po promotivnim cijenama ulaznica koje možete pronaći ovdje.

U posjet će doći pravi vitezovi, a bit će tu i mala škola mačevanja i streličarstva za sve koji se žele okušati u nečemu neuobičajenom.

U kaštelu Morosini-Grimani može se na zanimljiv način doživjeti povijest mjesta i samog kaštela u interaktivnom multimedijalnom centru. Obraniti kaštel od napada Uskoka, fotografirati se s duždom Grimanijem ili iskovati svoj vlastiti mač, samo su neke od aktivnosti koje ova izložba pruža.

Radno vrijeme kaštela u ožujku je vikendom od 10 do 16 sati.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovoga vikenda održava se sajam ‘S klobasicom u Europu’
Sajam će se održati u subotu 18. i nedjelju 19. ožujka u školskoj dvorani u Sv. Petru u Šumi te na središnjem trgu, a Supetarke i Supetarci imaju pravo na besplatan ulaz. Manifestacija ‘S klobasicom u Europu’ svake godine okuplja brojne proizvođače i izlagače autohtonih kobasica i ostalih