1 min. čitanja

BENZIN JEFTINIJI, DIZEL SKUPLJI Objavljene nove cijene goriva

BENZIN JEFTINIJI, DIZEL SKUPLJI Objavljene nove cijene goriva
Foto: Google street view / Screenshot

U ponoć istječe mjera zamrzavanja cijena goriva, a o daljnjim potezima Vlada je odlučila na telefonskoj sjednici. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u ponedjeljak je, nakon telefonske sjednice Vlade, izvijestio da će cijena litre benzina iduća dva tjedna iznosit 13,02 kuna, odnosno bit će smanjena s trenutnih 13,5 kuna, dok će cijena litre dizela s 13,08 kuna narasti na 13,43 lipe.

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela odluku o najvišim cijenama naftnih derivata u sljedeća dva tjedna, javlja HRT.

– Ukinuli smo administrativno ograničenje maloprodajnih cijena i ograničenje veleprodajne cijene. U protekla dva tjedna došlo je do smanjenja cijena na Mediteranskom tržištu pa će tako od sljedećeg tjedna cijena benzina iznositi 13,02 kuna, što je smanjenje s 13,5 kuna dok će cijena dizela s 13,08 kuna narasti na 13,43 kuna – rekao je Davor Filipović.

Naglasio je da će se izjednačiti cijene na autocestama i izvan autoceste.

– Kad pogledamo trendove, možete vidjeti smanjenja u posljednja dva tjedna. Ono što je važno istaknuti – da ćemo u sljedeća dva tjedna ograničiti cijenu plavog dizela na 9,45 kuna, kao što je to bilo u protekla dva tjedna – rekao je Filipović.

Istaknuo je kako trgovačka marža ostaje 65 lipa za benzin i dizel i smanjenje trošarina koje je već ranije napravljeno od 80 lipa na benzin i 40 lipa na dizel.

– To smanjenje ostaje. Da nije bilo tih poteza Vlade, cijena dizela bi bila 15,70 kuna, a cijena benzina 14,92 kuna. Vodimo računa o standardu hrvatskih građana i našem gospodarstvu i to je on što ćemo nastaviti raditi u budućnosti – naglasio je.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.