1 min. čitanja

Bela nedeja u Kastvu - Uvrštena u top događanja Hrvatske turističke zajednice

Bela nedeja u Kastvu - Uvrštena u top događanja Hrvatske turističke zajednice
Foto: Grad Kastav / Facebook

Bela nedeja 2022. započela je 1. listopada zdravicom u Bačvariji ispred Kuće belice. Tri dana bogatog programa najavili su Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva, Saša Brusić, direktor TZ grada Kastva, Neva Andonov Lipovac, voditeljica Ureda gradonačelnika, Miljenko Host, predsjednik Udruge belica i Andy Cech, glazbenik.

Bela nedeja je ove godine uvrštena u TOP događanja Hrvatske turističke zajednice što ukazuje na sve veći značaj ove manifestacije kojoj je pokrovitelj predsjednik RH Zoran Milanović. Predsjednik i ove godine dolazi na Pozdrav Beloj nedeji, u Aleji velikana, u nedjelju točno u podne.

Program Bele nedeje složen je s puno ljubavi i pažnje uz iznenađenja u novim lokacijama, ponudi, izlagačima i izvođačima. Toč se mlada belica nakon rekordne berbe na Kastavštini, a svoja vina predstavlja dvadesetak vinara okupljenih u "Vina Kvarnera" te vina desetak poznatih hrvatskih vinara.

Na Crekvini i trgu Lokvina prezentirat će se dvadesetak vinara okupljenih u "Vina Kvarnera"

Odličnu gastronomsku ponudu Bele nedeje ove će godine osvježiti sasvim nova priča, u skladu s gastro trendovima, a to je Pirun – kastavski gastro kantun.

Iako je Bela nedeja posvećena mladom vinu, u ponudi ne nedostaje ni izvrsne craft pive riječke pivovare Kings Brew. Tih dana posebnu gastro ponudu pripremaju i svi ugostitelji stoga je Kastav nezaobilazna destinacija ovog prvog vikenda u listopadu.

Bela nedeja ima i brojnih sadržaja za djecu: lunapark na nekoliko lokacija i Dječji kutak s predstavama i radionicama na Trgu Istarske vile.

Sajamski dio je raznolik i bogat, od ponude OPG-ova, drvenih rukotvorina, nakita, igračaka, odjeće…. do „petešića kemu se vrit puše“.

Zabavni program održava se na dvije pozornice, a u njemu sudjeluje tridesetak izvođača među kojima su Koktelsi, D Beni Band, Mauro Staraj&La Banda, Infinity, Supercover, Grooversi i mnogi drugi.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.