3 min. čitanja

Bahatom šefu uprave HEP-a i treća kazna od 13 tisuća eura zbog bespravne gradnje na Hvaru

Bahatom šefu uprave HEP-a i treća kazna od 13 tisuća eura zbog bespravne gradnje na Hvaru
Foto: N1 / Screenshot

Predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić je dobio i treću kaznu zbog svoje bespravne gradnje na Hvaru jer nije sam uklonio vilu po naređenju Državnog inspektorata. To je i službeno za 24 sata potvrđeno u odgovoru Inspektorata. 

- Uz konkretnu lokaciju na koju se odnosi Vaš upit, građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da investitor nije postupio po Riješenu o uklanjanju te je izrečena i posljednja od tri novčane kazne kojom se investitora prisiljava na izvršenje Rješenja.  Ukoliko investitor ne postupi po Rješenju, izvršenju rješenja pristupit će se uklanjanju putem treće osobe na trošak investitora.  Zbog neplaćenih kazni Državni inspektorat podnosi zahtjev za pokretanje ovršnog postupka - stoji u odgovoru.

Prema njihovu pravilniku, prva kazna je nešto viša od 6.000 eura, druga nešto viša od 10.000, a treća je nešto viša od 13.000 eura. Dakle, radi s o iznosu od preko 29.000 eura zbog bespravne gradnje. Navodno Barbarić nije platio ni prve dvije kazne, pa će ga sustići prilična ovrha s troškovima. 

Podsjetimo, Barbarić koji je i potpredsjednik zagrebačkog HDZ-a, izgradio je vilu na Hvaru. On je tada govorio da se radi samo o rekonstrukciji stare legalizirane kuće za koju ne treba građevinsku dozvolu. Inspektorat je utvrdio drugačije: radi se o bespravnoj gradnji i naložio je uklanjanje. 

Barbarić se žalio sudu, ali žalba ne odgađa izvršenje. Ako sam ne ukloni svoju vilu, to znači da bi je uskoro trebali rušiti bageri koje angažira Inspektorat. Premijer Andrej Plenković smatra da je cijeli slučaj između Barbarića, suda i Inspektorata i zbog ovog slučaja od njega nije zatražena ostavka niti je smijenjen. 

Ivan Pandžić

PROČITAJTE JOŠ:

MORA PLATITI JOŠ 10 TISUĆA EURA Šef Uprave HEP-a Barbarić dobio i drugu kaznu za ilegalnu vilu na Hvaru
Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP), koji ni nakon nekoliko upozorenja Državnog inspektorata i kaznene prijave protiv njega nije srušio bespravno sagrađenu vilu u Hvaru, a koji je unatoč tome i aferi s prodajom plina za cent još na svojoj poziciji, uskoro bi trebao dobi…
Građevinska inspekcija zatvorila gradilište kuće s bazenom na Hvaru šefu HEP-a
Pred kućom Frane Barbarića osvanula je traka građevinske inspekcije “Zabranjeni radovi”. Ista oznaka i na prozoru kuće u izgradnji. Šef HEP-a Frane Barbarić tvrdio je kako je ovdje riječ o rekonstrukciji starijeg objekta. No, inspektori su sada zatvorili gradilište. Nakon što su prošlog tjedna snim…
ŠTO SE ČEKA? Šefu HEP-a na Hvaru još nije srušena ilegalna kuća
ZASTRAŽIŠĆE - Još uvijek nije srušena nedovršena vila kontroverznog šefa HEP-a Frane Barbarića, iako je Državni inspektrat zaključio da je ilegalno izgrađena! Sada već i cvrčci u Zastražišću znaju da je šef HEP-a Frane Barbarić kuću bespravno sagradio. Inače, riječ je o poljoprivrednom zemljištu n…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.