Bačvice plaže d.o.o. pred zaključenjem stečaja - Imovina im "neunovčivi kiosk, dva tuša i stari tepih"

Za 6. travnja Trgovački sud u Splitu zakazao je završno ročište nad bivšim koncesionarom najpoznatije splitske plaže Bačvice plaža d.o.o., s dugom oko 540.000 kuna i imovinom od, kako se navodilo, ''neunovčivog kioska, starog računala, tepiha i dva tuša''.

Stečaj je otvoren na prijedlog Financijske agencije koji je podnesen još prošle godine u siječnju. U prijedlogu se navodi da Bačvice plaže d.o.o ima utvrđene neizvršene osnove za plaćanja u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 540.862 kune.

Prije otvaranja stečaja u postupku je utvrđeno da Bačvice plaže, tvrtka kojoj su osnivač Grad Split i Projektni biro Konstruktor, nisu upisane kao vlasnik nekretnina, i da se imovina tvrtke sastoji od ”uredske opreme knjigovodstvene vrijednosti 1019 kuna, kioska 3×2 metra vrijednosti 5750 kuna i dva tuša za plažu vrijednih 7132 kune”.

Prema izvještaju prvog stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića ”staro računalo i tepih nemaju nikakvu tržišnu vrijednost”, kiosk nije unovčiv jer je u ”derutnom, odnosno raspadnutom stanju” te su i dva tuša neunovčiva jer su ”fizički ugrađeni u nekretninu javne plaže kao pripadak”.

Bačvice plaže d.o.o. u stečaju, imovina im “neunovčivi kiosk, dva tuša i stari tepih”
Trgovački sud u Splitu otvorio je stečaj nad tvrtkom Bačvice plaže d.o.o. bivšim koncesionarom najpoznatije splitske plaže zbog oko 540.000 kuna duga i s imovinom od, kako se navodi, ″neunovčivog kioska, starog računala, tepiha i dva tuša ugrađena kao ‘pripadak’ plaže″. Stečaj je otvoren na prije…

Bivši koncesionar najpoznatije splitske plaže ima pak i potraživanja od kupaca u iznosu od oko 315.000 kuna i danih pozajmica od oko 70.000 kuna.

- Trgovačkom društvu Bačvice plaža d.o.o. 31. 12. 2021. istekao je ugovor o koncesiji na pomorskom dobru. Na taj način društvo je trajno ostalo bez mogućnosti ostvarivanja prihoda jer mu je osnovna i jedina djelatnost bila upravljanje koncesijom - isticalo se u izvješću direktorice te tvrtke Daniele Vukman.

U najnovijem sudskom rješenju zaključuje se da tijekom ovog stečajnog postupka nije utvrđeno postojanje nikakve unovčive imovine dužnika.

A.B.