2 min. čitanja

Autor urbanističkog plana za zadarsku uvalu Bregdeti odbio više pontona i ugostiteljstvo

Autor urbanističkog plana za zadarsku uvalu Bregdeti odbio više pontona i ugostiteljstvo
Foto: Youtube / Screenshot

ZADAR - Odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Grada Zadra objavio je  početkom rujna izvještaj o provedenoj javnoj raspravi u svibnju za prijedlog Urbanističkog plana uređenja uvale Bregedetti.

Bila je to najposjećenija rasprava s najviše primjedbi, dio kojih je u ime izrađivač plana Radionice Marušić, prihvatio arhitekt Pero Marušić još u srpnju. On je i objasnio zbog čega ne može prihvati određeni prijedlozi, piše 057.info.

Primjerice traženje SRD Bregdetti da se istezalište s planiranih 650 metara četvornih poveća na 1 200 kvadrata, što je autor Plana odbio.

Na nasutom dijelu bi se postavila oprema i objekti čime bi se proširila buduća koncesija izvan obuhvata plana, razlog je koji navodi Marušić i dodaje kako je na postojećem istazalištu moguće je podići montažni objekt, prihvatio je autor Plana.

Predloženo zelenilo na parkiralištu nasutom između obale i otočića sv. Klement za autora UPU-a je prihvatljivo kao i kupalište na tom nasutom dijelu. Međutim, dodatni otvori na nasipu za cirkulaciju mora u toj zatvorenoj uvali su nepotrebni jer su već predviđena proširenje i produbljivanja otvora na nasipu, odgovorio je na tu primjedbu arhitekt Marušić.

Autor je odlučno odbio prijedlog da se na otočiću sv. Klement otvori ugostiteljski objekt u montažnom objektu kao i da se postave dodatni pontoni. Takav pristup projektiranju, ocijenio je autor UPU, narušilo bi ambijentalnu vrijednost uvali Bregdetti.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadar dobio plažu za pse | | Morski HR
Grad Zadar je dobio pseću plažu. Nalazi se na otočiću Sveti Klement u uvali Bregdetti na kraju Punte Bajlo i fizički je odvojen od novouređene plaže. Inicijativa o ustupanju malog dijela obale
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.