1 min. čitanja

Australija zabranila nacistički pozdrav te simbole terorističkih skupina

Australija zabranila nacistički pozdrav te simbole terorističkih skupina
Foto:Screenshot/X

Zakon koji je u ponedjeljak stupio na snagu, zabranjuje nacistički pozdrav i nacističke memorabilije te prikazivanje ili prodaju simbola povezanih s terorističkim skupinama.

Ako od sada u Australiji poželite pozdravljati nacističkim pozdravom imat ćete dakle pravnih problema. Novim zakonom se zabranjuje i veličanje i slavlje bilo kakvih terorističkih radnji, donosi Al Jazeera. Takve radnje od sada su kaznena djela potvrdio je glavni australski državni odvjetnik Marc Dreyfuss ističući da je australsko zakonodavstvo poslalo jasnu poruku da u Australiji nema mjesta za one koji veličaju holokaust ili terorističke akte.

Vlada Australije je ovim zakonom reagirala na porast antisemitskih incidenata nakon izbijanja sukoba između Izraela i Hamasa.

- Ovo je prvi zakon te vrste koji jamči da nikome u Australiji neće biti dozvoljeno da veliča ili profitira od djela i simbola koji slave naciste i njihovu zlu ideologiju - dodao je Dreyfuss.

Osim nacističkog pozdrava novi australski zakon tako zabranjuje i javno izlaganje , ali i trgovinu simbolima koji se dovode u vezu sa zabranjenim terorističkim skupinama kao što su Islamska država ili Hamas.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.