Apel ambasadama pijanih turista iz Splita: "Ne želimo da itko izgubi voljenu osobu jer je hitna išla po pijanu budalu"

Facebook stranica GetDirekt, koja okuplja građane koji žive u staroj jezgri Splita, ovih je dana postala popularna i u Velikoj Britaniji, gdje se piše o tome da je i sama splitska vlast napokon počela uvažavati njihove apele i kažnjavati pijančevanje po gradu. Čini se kako to nije dovoljno, jer na svojim stranicama svakodnevno objavljuju nove slučajeve remećenja javnog reda i mira, te dolaska hitne pomoći koja sve češće "prikuplja" pijane i drogirane turiste.  

Na hrvatskom i engleskom jeziku uputili su apel kojeg prenosimo u cijelosti:

"Suočeni s medijskim informacijama da splitska hitna pomoć noću kupi VIŠE turista i turistkinja koji su pretjerali s alkoholom i/ili drogama, ovim se putem ambasadama Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Australije, Nizozemske, te ambasadama ostalih zemalja iz kojih mladi partijaneri u manjem broju dolaze, te ih molimo da opomenu svoje mlade sunarodnjake da svoje ferije ne provode vozeći se kolima hitne pomoći, gomilanjem u bolničkim čekaonicama ili sobama.

U našoj zemlji prevladava starija populacija s visoko indiciranim srčanim i moždanim udarima. Događa se jako puno automobilskih i drugih nesreća u kojima ljudi stradavaju. Postoji vrijeme unutar kojega se njihovi životi mogu spasiti! Ne želimo da itko u ovoj zemlji izgubi voljenu osobu radi toga jer su kola hitne išla po bahatu pijanu budalu!", napisali su u objavi.

Podsjetimo, u Gradu Splitu odlučili su stati na kraj divljanju turista, ali i ponekog domaćeg, pa su tamošnji komunalni redari tako krenuli ispisivati rigorozne kazne.

Odlukom Gradskog vijeća tako će se s 300 eura kažnjavati konzumiranje alkohola na površini javne namjene (one površine manje 100 metara od škola i vrtića, unutar zone A koja obuhvaća prostor grada unutar baroknih bedema izgrađenih u 17. stoljeću). Ista kazna bit će za vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima na travnjacima,  trgovima i na drugim površinama javne namjene;  konzumacija hrane ili piće na površini javne namjene, zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena.

Vijest o zabrani pijančevanja u staroj gradskoj jezgri grada Splita i divljanja na javnim mjestima odjeknula je tamo, odakle i dolazi dobar dio onih koji se po Splitu i Dalmaciji ponašaju preopušteno i neodgovorno, pa su o tome počeli pisati i britanski mediji.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pijani Britanac izlupao taksi vozilo, pa izvrijeđao policajce na Hvaru
Pijani Britanac priveden je na triježnjenje zbog narušavanja javnog reda i mira, pri čemu je najprije napao taksista i izlupao mu automobil, a onda nastavio vrijeđanjem policajaca. Policijski službenici Policijske postaje Hvar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državlj…
Grad Split počeo rigorozno kažnjavati konzumiranje alkohola i vršenje nužde na javnim površinama
U Gradu Splitu odlučili su stati na kraj divljanju turista, ali i ponekog domaćeg, pa su tamošnji komunalni redari tako krenuli ispisivati rigorozne kazne. Odlukom Gradskog vijeća tako će se s 300 eura kažnjavati konzumiranje alkohola na površini javne namjene (one površine manje 100 metara…
Zabrana pijančevanja i divljanja po Splitu odjeknula u Britaniji: “Splićani navode loše ponašanje britanskih turista”
Vijest o zabrani pijančevanja u staroj gradskoj jezgri grada Splita i divljanja na javnim mjestima odjeknula je tamo, odakle i dolazi dobar dio onih koji se po Splitu i Dalmaciji ponašaju preopušteno i neodgovorno. - Hrvatski grad Split najnovije je europsko turističko odredište koje je odl…