2 min. čitanja

Ante Ćesić osvojio Biograd CRO Melges 24 Cup

Ante Ćesić osvojio Biograd CRO Melges 24 Cup
Foto: Cro Melges 

BIOGRAD NA MORU - Jedrilica Razjaren pobjednik je druge ovogodišnje regate CRO Melges 24 Cupa na kojoj je nastupilo 18 posada

Nakon Panjića, Iggyja, Tutta Forze, Universitas Nove i Matarana 24 jedrilica Razjaren šesta je posada koja je upisala pobjedu na regatama CRO Melges 24 Cupa, najjače jedriličarske serije koja se jedri u Hrvatskoj.

Posada Razjaren u sastavu Ante Ćesić, Lukasz Podniesinski, Žarko Rogošić, Tonči Knezović osvojila je Biograd CRO Melges 24 Cup na kojem je nastupilo 18 jedrilica iz Hrvatske i Ukrajine uz sjajno domaćinstvo grada Biograda i organizaciju Jedriličarskog kluba Briva. Drugo mjesto osvojio je domaći Panjić, a treća pozicija pripala je opatijskoj Fjondi. U Corinthian konkurenciji drugu regatu zaredom osvojila je posada Tutta Forze ispred Zena i Iggyja.

Akvatorij ispred Biograda pružio je sjajne uvjete za jedrenje najboljih hrvatskim posadama, a tijekom vikenda organizatori su odradili kompletan program od šest jedrenja. U subotu su natjecatelje testirali lagani južni vjetrovi, a regatu je najbolje otvorio PointOne s kormilarom Karlom Kuretom.

- Drago mi je zbog ekipe jer smo tijekom zime puno trenirali. Vraća nam se taj trud, a u budućnosti će nam se vratiti još više - komentirao je jedan od najboljih hrvatskih jedriličara i bivši sudionik America's Cupa.

Foto: Cro Melges 

U preostala dva jedrenja najbolji su bili Razjaren i Panjić te započeli bitku za ukupnu pobjedu koja je trajala do posljednjeg jedrenja. Po nedjeljnoj buri Melges 24 Ante Ćesića slavio je u četvrtom jedrenju, domaći Panjić uzvratio udarac prvim mjestom u petom jedrenju, a potom je u napetoj završnici Razjaren osvojio drugo mjesto, a posada Luke Šangulina upisala je desetu poziciju. Uz bučno slavlje, Ante Ćesić je prekinuo dvogodišnju dominaciju Panjića na domaćem terenu i upisao prvijenac u CRO Melges 24 Cupu.

- Prva naša pobjeda u CRO Melges 24 Cupu. Konkurencija je sve jača što pokazuje i podatak kako je ovdje u Biogradu čak četiri različite posade (Panjić, Razjaren, Mataran 24 i PointOne) upisalo pobjedu u šest jedrenja - ispričao je bivši juniorski svjetski prvak u klasi 470.

Foto: Cro Melges 

CRO Melges 24 Cup održava se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij i digitalne agencije Raiser.

Rezultati Biograd CRO Melges 24 Cup (6 jedrenja): 1. Razjaren, 2. Panjić, 3. Fjonda, 4. PointOne, 5. Mataran 24, 6. Amor Wave, 7. Tutta Forza, 8. Cezibordo, 9. Obi-Wan, 10. Zen, 11. Barmaley, 12. Universitas Nova, 13. Yikes, 14. Joyrunner, 15. Iggy, 16. Palmina Nova, 17. Orage, 18. SHE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.