1 min. čitanja

Američki zrakoplov u Sredozemlju "ispisao" poruku u smjeru ruske baze

Američki zrakoplov u Sredozemlju "ispisao" poruku u smjeru ruske baze
Foto: Screenshot

U potezu koji je Rusima bilo teško ignorirati, posada američkog vojnog zrakoplova izvela je u utorak navečer manevar u blizini moskovske baze u Siriji. Naime zrakoplov za punjenje goriva iz zraka KC-135 Stratotanker iscrtao je "nebeski penis" u smjeru sirijskog Tartusa - ruske pomorske baze na Mediteranu.

Nije poznato je li zrakoplov poletio s Krete kako bi borbene zrakoplove opskrbio gorivom ili su piloti jednostavno imali jedan posao - Rusima poslati specifičnu poruku, piše Politico.

Sredozemlje je bilo mjesto bliskog susreta tri zrakoplova američke mornarice i ruskih zrakoplova još u veljači, u danima prije nego što je Rusija pokrenula potpunu invaziju na Ukrajinu.

Američko ratno zrakoplovstvo: Putanja leta u obliku penisa usmjerena prema ruskoj bazi je slučajnost

Twitter računi koji nadziru Flightradar24, internetsku stranicu koja prati zrakoplove, brzo su istaknuli da je put leta falusnog oblika koji se sastoji od dva kruga i jednog velikog ovala sumnjiv i usmjeren izravno na ruske snage.

Talijanski list la Repubblica čak je napisao članak o incidentu, navodeći da se "nedvosmisleno radi o obliku penisa"

Međutim, američke zračne snage brzo su reagirale kako je posada KC-135 - koja je letjela između bliskoistočne otočne zemlje Cipra i obalnog sirijskog grada Tartusa, gdje Rusija ima pomorsku bazu - postupila na odgovarajući način.

- Svjesni smo incidenta i razgovaramo s posadom KC-135 kako bismo utvrdili detalje - rekao je glasnogovornik zračnih snaga za Military.com u e-mailu.

- U ovom trenutku ne vjerujemo da je posada postupila neprimjereno, leteći putanjom za punjenje goriva i u skladu sa zahtjevima koji su zadovoljili potrebe prijemnih zrakoplova.

Je li posada doista namjeravala "ispisivati" falusoidni oblik prema ruskoj pomorskoj bazi možda nikada neće biti poznato.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.