1 min. čitanja

AKVATORIJ KORČULE: E sad se ne možemo vaditi na albansko smeće!

AKVATORIJ KORČULE: E sad se ne možemo vaditi na albansko smeće!
Photo: Gordana Dragojević

VELA LUKA – Potpuni gubitak svijesti o okolišu ne događa se više samo nekim drugim stanovnicima ove planete. Ove slike sve su češće u do samo prije nekoliko godina “Mediteranu kakav je nekad bio”. I dok se svim silama za sve ovo trudimo optužiti samo južne susjede Albance i Crnogorce, naša čitateljica dokazala je kako je u nekim slučajevima upravo suprotno. Ovo smeće je – isključivo naše i po tome nismo nimalo bolji prema moru u kojeg se kunemo!

Pojeli paštetu, popili pivu, popušili cigaretu, pa to sve zajedno s najlon vrećicama bacili preko rive ili palube. Tako bi izgledao scenarij u kojem bi ove slike bile viđene na jednom mjestu. Ali bojimo se da nije tako. Čitateljica Gordana Dragojević objavila je na svom Facebook profilu nekoliko fotografija s raznih lokacija. Za Morski.hr komentira:

– Gdje god zaronim, slična ili ista priča. Najviše viđam plastične i staklene boce, sandale, najlon vrećice, a bude i automobilskih guma, salonitnih cijevi, ma svašta! Evo vidite ovo su hrvatski proizvodi, fotografirala sam ih da se ne vadimo više na Albance. Ja sam Velaluška nevista, kupam se i fotografiram morske motive, najčešće u uvalama oko Vela Luke i Čare. Namjerno sam objavila smeće s našim artiklima jer bi voljela utjecati na svijest i savjest naših ljudi – zaključuje Dragojević uz svoje fotografije akvatorija Korčule danas.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.