Aktivan vikend u Kostreni

KOSTRENA - U subotu i nedjelju, 4. i 5. ožujka, u Kostreni se održava dvodnevna regata za klasu Snipe (Šljuka), kao dio manifestacije Galeb Snipe & Ski Race. Održat će se i dvije veleslalomske utrke na Platku te individualno natjecanje u trail-u.

Program počinje u petak 3. ožujka konferencijom za medije, a potom i dvjema velesalalomskim utrkama na Platku te se za vikend nastavlja u Kostreni.

U prostorima JK Galeb u Žurkovu, u subotu u 11:00 sati počinje okupljanje i druženje organizatora, natjecatelja, pokrovitelja i medija, a u 12:30 je predviđen izlazak na regatno polje ispred Kostrene.

Foto: Općina Kostrena

U pratnji regate bit će brod Lučke kapetanije Rijeka 'Vid', s kojega će se moći pratiti regata.

U subotu će regata startati u 13:00 sati dok će u nedjelju start biti u 10:00 sati. Proglašenje pobjednika predviđeno je u nedjelju u 16:00 sati u prostorijama JK Galeb u Žurkovu.

U nedjelju 5. ožujka u Kostreni će se održati međunarodna utrka 'Kostrena Mountain Trail', individualno natjecanje u trail-u na 10 km i 20 km na čijem se startu očekuje više od 220 natjecatelja iz sedam zemalja.

Sve informacije o utrci mogu se pronaći OVDJE. Oba sportska događaja su pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Turističke zajednice općine Kostrena.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Druga pašmanska Đirada
PAŠMAN - Dvije staze, prekrasna priroda, odlična atmosfera i zabava - ovogodišnja Đirada, koja će se održati 30. travnja, biti će organizirana u dvije kategorije: Đirada Red i Đirada Blue. Turistička zajednica Općine Pašman po drugi puta organizira rekreativnu utrku/šetnju Đirada koja je prošle god…