Ako se odcijepi, objeručke će ga prihvatiti - IDS: "Unije su istarski otok!"

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus komentirao je danas najavu predsjednika mjesnog odbora otoka Unije, najudaljenijeg otoka Primorsko-goranske županije, o raspisivanju referenduma za odvajanje od te županije i pripajanje Istarskoj županiji.

– Stanovnici Unija imaju našu podršku da budu dio Istarske županije, ako tako žele. Unije su istarski otok i ne smiju biti zaboravljene. Ukoliko većina odluči da žele biti dio Istarske županije mi ćemo im poželjeti dobrodošlicu. Naša regija je najrazvijenija u Hrvatskoj, otvorena i uključiva. Dobrodošli su! - poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Podsjetimo, predsjednik mjesnog odbora Unija Robert Nikolić najavio je mogućnost odcjepljenja ovog otoka iz Primorsko-goranske županije, ukoliko se ubrzo ne riješe egzistencijalne stvari, poput kvalitetnije i brže povezanosti s kopnom, te pristupa liječniku. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je pak da nema razloga biti protiv stava samih mještana, no pozvao ih je i da razmisle kako im se ne bi dogodilo da im se život na otoku dodatno oteža.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Primorsko-goranski župan o odcjepljenju Unija: “Nemamo razloga biti protiv stava otočana, no neka ipak razmisle”
UNIJE/RIJEKA - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina osvrnuo se na najavu Mjesnog odbora Unije o raspisivanju referenduma o odcjepljenju od Primorsko-goranske županije rekavši da se radi o legitimnoj inicijativi koja ima svoju proceduru, a konačna je odluka na Saboru RH u čijoj su nadležnosti izm…
PUT DO OTOKA TRAJE 7 SATI! Stanovnici žele odcjepljenje od županije: “Nemamo prijevoz ni liječnika!”
Mještani jednog od najudaljenijih otoka Primorsko-goranske županije javili su se novinarima. Muku muče s brojnim problemima, a njihovi apeli završavaju mahom u slijepoj ulici. Za njih rješavanje nekih najbanalnijih stvari poput odlaska u banku ili općinu znači jedan nepovratno izgubljen dan. Nerije…