1 min. čitanja

Primorac o benzinskoj Orebić: ''Ako je netko prekršio ograničenja, postoje institucije''

Primorac o benzinskoj Orebić: ''Ako je netko prekršio ograničenja, postoje institucije''
Foto: arhiva RIportal

OREBIĆ/ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura u izjavi se između ostaloga osvrnuo na slučaj iz Orebića. Ondje je, naime, privatna benzinska postaja svojevoljno podigla cijenu goriva, iako je Vlada početkom tjedna uredbom 'zamrznula' cijenu Eurosupera 95 na 11.19 kuna.

-Nisam upoznat s konkretnim slučajem. Postoje ograničenja, ako ih je netko prekršio, postoje institucije da to provjere. Ako je do toga došlo, smatram da to nije dobro i da bi trebalo poduzeti sve radnje koje su nam na raspolaganju da do toga ne dolazi. Nisam znao da je Inspektorat dostupan između 12 i 14 sati, zamolio bih da pitanja koja su povezana uz određene resore postavljate nadležnim institucijama. Svi smo puno zaposleni, imamo značajne izazove i probleme pred nama i danonoćno razmišljamo o njima. Nismo u mogućnosti pratiti baš sve segmente - odgovorio je resorni ministar.

Kako su mediji jučer objavili, potez vlasnika benzinske neugodno je iznenadio velikogoričkog profesora Aleksandra Hatzivelkosa, koji je natočenu količinu Eurosupera 95 platio čak 12.30 kuna po litri, umjesto po cijeni od 11.19 kuna.

Na izjavu radnika da treba pitati gazdu, uzeo je račun i potražio broj lokalnog inspektorata, a na broju je pisalo i da je dobio tvrtku koja iznajmljuje apartmane. Žena s druge strane linije rekla je da zove danas između 12 i 15 sati, kad je dežurna tržišna inspekcija. Požalio joj se da neće moći tada zvati, a na pitanje oko maila, sugovornica je odgovorila "Pa ima mail, ali ne znam koliko se čita". Sve to je odlučio poslati i na službeni mail, ali je dobio odgovor da mail ne radi.

Nevjericu je podijelio na svom Facebook profilu, a o svemu je pokušao obavijestiti i područnu ispostavu Državnog inspektorata.

V.K.

   

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.