1 min. čitanja

Akcija čišćenja u Bakru: "More spaja - Eko mreža"

Akcija čišćenja u Bakru: "More spaja - Eko mreža"
Foto: TZ Bakar

BAKAR - Otpad u moru trenutno je jedan od najvećih globalnih problema jer, osim kroz ekološki negativni utjecaj, predstavlja golem rizik za zdravlje ljudi općenito, s ogromnim ekonomskim posljedicama.

Danas se u morima cijelog svijeta nalazi više od šezdeset milijuna tona otpada, a od toga otprilike više od devedeset posto nalazi se na morskom dnu. USPDR Ajkula se redovito uključuje i organizira akcije čišćenja podmorja i morske obale, tijekom kojih su zabilježene veće količine otpada svih vrsta.

Ronioci riječkih Ajkula došli su na ideju da na poseban način provedu jedan projekt šireg opsega i značaja, a to je ekološka akcija čišćenja podmorja pod nazivom „More spaja-Eko mreža“ u nekoliko gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji.

Osnovni cilj projekta je zajedno sa partnerom Udrugom Eripio, provesti širu ekološku akcija čišćenja podmorja u nekoliko gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji kao društveno korisnu aktivnost s ciljem vađenja raznog otpada i ostalih neprimjerenih stvari ili opreme koji nagrđuju podmorje i obalni pojas gradova Bakra, Crikvenice, Kraljevice i Opatije te općina Lovran i Dobrinj.

Zadnja u nizu eko akcija čišćenja i uređenja obalnog pojasa, održana je jutros u Bakru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.