1 min. čitanja

Akcija čišćenja podmorja u Privlaci

Akcija čišćenja podmorja u Privlaci
Foto: Screenshot/YouTube

U subotu su se u luci porat u privlačkom Selu okupili broji volonteri i entuzijasti kako bi u eko akciji očistili privlačko podmorje i priobalje, javlja eZadar.

Osim što se ovom akcijom čistilo cilj je bio i podići samu razinu ekološke svijesti, tj. svijesti o važnosti zaštite prirode.

Organizator manifestacije bila je udruga "Šijavoga" iz Privlake, a na njihov poziv akciji su se odazvali: Dječji vrtić Sabunić iz Privlake, Ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju iz Zadra, Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i udruga Kanata.

Akciji se odazvalo stotinjak entuzijasta, ronilaca, volontera, učenika, vrtićke djece i cijelih obitelji. Najmlađi su čistili plažu i obalu dok su odrasli pomagali roniocima u izvlačenju i sakupljanju smeća koje je izvučeno iz podmorja luke Porat u Selu.

Izvučen kontejner otpada

Brojni Privlačani su svojim batelama i kaićima na vesla pratili ronioce i asistirali im u izvlačenju smeća. Akciji su se pridružili i gosti koji su u Privlaci na odmoru, a shvaćaju koliko je važno da more ostane čisto.

Provedbom akcije privlačko more i obala čišći su za cijeli jedan kontejner smeća. Glavninu smeća činile su plastične boce, automobilske gume, plastične vrećice, ambalaže i čaše, dok se u luci najviše vadilo smeće koje je odbačeno s privezanih ribarskih i turističkih brodova.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.