1 min. čitanja

AIRTRACTORI I KANADERI U AKCIJI Danas tri zrakoplova izviđaju i gase požare po Dalmaciji

AIRTRACTORI I KANADERI U AKCIJI Danas tri zrakoplova izviđaju i gase požare po Dalmaciji
Foto: HRZ / Ilustracija

Dva aviona Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u nedjelju, 1. kolovoza 2021. godine u akciji gašenja požara na lokaciji Bisko, Gačića Glavica u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U međuvremenu Ministarstvo obrane izvještava da su uz dva aviona Airtractor AT-802, dodatno angažirana još dva aviona Canadair CL-415 za navedene požare.

Također, jedan Airtractor AT-802 angažiran je na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Dubrovnik – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 1. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 45 požara i to u: 19 u Šibenskoj-kninskoj, 13 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10 u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 31 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršeno je 1617 letova pri čemu je ostvareno 274:40:00 sati naleta, izbačeno je 7.545 tona vode, prevezeno 7,5 tona terete i utrošeno je 1.753 litre pjenila.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je pet puta i ostvario je pet letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju od više od 13 i pol sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.