1 min. čitanja

AFERA ILEGALAN KAMP Drama oko nesuđenih kuća na Murteru koje su završile u lokalnom skladištu!

AFERA ILEGALAN KAMP Drama oko nesuđenih kuća na Murteru koje su završile u lokalnom skladištu!
Foto: HRT/Screenshot

Rušenje ovog ilegalnog kampa krenulo je u siječnju ove godine, a izgleda da vlasnici tih izmještenih kućica sada ne mogu do njih jer ih je "uskladištio" jedan poduzetnik, piše Dnevnik.hr

Darija Filipija šira je javnost upoznala u siječnju kad je Državni inspektorat naložio rušenje njegovog bespravnog kampa u kojem su najam plaćali većinom stranci koji su tamo platili postavljanje mobilnih kućica.

Strani vlasnici mobilnih kućica mahom su za ilegalnost cijele priče doznali iz medija. Nakon što je Filipiju Državni inspektorat naložio da ukloni bespravne građevine iz svog kampa na Murteru, on je konstrukcije šest kućica na svoju ruku i bez znanja vlasnika uskladištio u lokalnom skladištu. Vlasnici su tražili svoju imovinu, no Filipi je postavio uvjet.

- Ja sam njima spasio imovinu, čuvao sam im imovinu da je oni mogu preuzeti, da im je sačuvam - rekao je Filipi, koji traži da plate prijevoz.

Vlasnici tih kućica koji do njih sada ne mogu tvrde da su žrtve žrtve Darija Filipija i njegovog partnera Borisa Kulušića, te Nede Livljanić, sada bivše službenice Odjela za gospodarstvo i turizam u Šibensko-kninskoj županiji, koje je u siječnju USKOK uhitio zbog sumnjivih dozvola na osnovi kojih je Filipi dao sagraditi bespravni kamp na poljoprivrednom, ekološki zaštićenom zemljištu.

Filipi, s druge strane, priča priču u kojoj je on žrtva.

- Ja sam zbog njih pretrpio puno veće stresove i troškove, i od države, imao mnoge veće troškove, Mario je prevaren isto kao što sam ja prevaren - navodi i za sve krivi slovensku tvrtku koje je, kaže, isporučila pogrešne kućice pa je inspektorat došao na teren i ustanovio da to nisu mobilne kućice, nego građevine.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.