1 min. čitanja

70-godišnji pomorski veteran: "More je moj dom!"

70-godišnji pomorski veteran: "More je moj dom!"
Foto: SPH

Tijekom rutinske inspekcije ITF inspektor Romano Perić, na brodu pod hrvatskom zastavom MV Split u luci Ploče, upoznao je pomorskog veterana Šakiba Alajbegovića i njegovu neobičnu životnu priču. Dok je Perić provjeravao dokumente i uvjete rada posade, Šakib ga je pozitivno iznenadio svojim iskustvom i vedrinom duha.

Sedamdesetogodišnjeg Šakiba život je poslao na more uz niz nedaća. Iskusni moreplovac i dalje radi zahtjevne poslove mornara, a po potrebi obavlja i mehaničarske poslove. Pola stoljeća na moru donijelo mu je mnoštvo iskustava, a neka od njih su zaista nevjerojatna, piše SPH.

Kako navodi, Šakib je preživio dva potonuća brodova na kojima je plovio, a pamti i piratsku otmicu u kojoj je 45 dana proveo u džungli prije nego što je spašen. Unatoč svemu, Šakib se i dalje vraća na more, jer, kako kaže, more je njegov dom.

- Ne mogu se zamisliti da sjedim doma. Još uvijek sam jak i sposoban za rad. More je moj život i ne zamišljam ga bez njega - govori Šakib.

Šakibova priča je podsjetnik na snagu ljudskog duha i na ljepote i nepredvidivosti života na moru. Njegova odanost svom poslu i optimističan stav mogu biti inspiracija svima nama.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.