70 GODINA POMORSKE VEČERI Večeras slavljenička radijska emisija

Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija - Pomorska večer, večeras u Zadru slavi svoj 70. rođendan.

Od 19:05 sati na FB streamu i u eteru HRT Radio Zadra i HRT Radio Splita pratite posebni slavljenički program s broda Sveti Šime II na Branimirovoj obali pokraj mosta u Zadru, najavili su s Hrvatskog radija.

Ne propustite! Od 19:05 na facebooku, od 20:15 i u eteru uživo iz Zadra. Slavljeničko izdanje ⚓️ Pomorske večeri. Slavimo 70. rođendan emisije.

Posted by HRT - HR 1 on Monday, October 10, 2022

Domaćin urednik slavljeničke emisije je voditelj Vladimir Šetka, iako će najdugovječniju emisiju Pomorske večeri iz Zadra vodi svih petero urednika s gostima uživo.

Legendarna emisija prvi je put emitirana pod naslovom "Emisija za pomorce" Radija Zagreb (08.sprnja 1952.), a njezin je pokretač i dugogodišnji urednik bio Branko Knezoci, koji je želio pomoći našim pomorcima u održavanju veze s obiteljima. Sve je počelo kada je Knezoci snimao reportaže na Bliskom istoku.

Govornici će biti: Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a, Eliana Čandrlić-Glibota, glavna urednica Hrvatskoga radija, Urednici Pomorske večeri (Božica Đurđević, Zoran Vukičević, Vladimir Šetka, Vedrana Pavlović Lisica i Dorina Tikvicki), Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, Igor Budisavljević, Hrvatska udruga brodara „Mare Nostrum“, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture uz svečani nastup klape Munita.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Legendarna radijska emisija Pomorska večer slavi 70. rođendan
Jedna od najdugovječnijih emisija Hrvatskoga radija - Pomorska večer, koju mnogi smatraju kultnom emisijom hrvatskoga etera, u srpnju je napunila 70 godina neprekinutog emitiranja, no s proslavom rođendana pričekalo se do listopada. U Zadru će, 10. listopada, biti održana svečana slavljenička emisij…