Zvijezde WRC-a u uživale na jedrenju u vodičkom akvatoriju

Tri dana prije početka WRC Croatia Rallyja, zvijezde ovog globalno popularnog auto-moto sporta – Thierry Neuville i Adrien Fourmaux te domaći automobilistički aduti Viliam Prodan i Juraj Šebalj, u vodičkom su akvatoriju pod kormilom proslavljenih hrvatskih olimpijaca, braće Šime i Mihovila Fantele dobili priliku cestovne uvjete zamijeniti onim morskim te napuniti baterije adrenalinom uoči važne nadolazeće utrke.

Svega nekoliko dana prije početka jednog od najpopularnijih automobilističkih događaja u regiji, neki od istaknutih natjecatelja dobili su priliku isprobati svoje vještine jedrenja te na kratko volan zamijeniti kormilom. Iako su tijekom karijere stekli bogato iskustvo u svim tipovima cestovnih utrka – od asfalta, makadama, pa sve do snježnih i ledenih uvjeta, vrhunski reli vozači u Vodicama su dobili priliku iskusiti i čari utrkivanja na moru.

Foto: Predrag Vučković/Red Bull

Bila je to i jedinstvena prigoda za obilazak vodičkog akvatorija u jedrilicama klase ClubSwan 36, koje su poznate i kao najelitnija svjetska plovila za sportsko jedriličarstvo, a u rukama braće Fantela zvijezdama rallyja priušten je jedinstveni događaj.

Riječ je o jedrilicama koje mogu postići brzinu od 30 čvorova, a koje su idealne za buru i proljetno sunce, odnosno uvjete kakvi su dočekali rally vozače u vodičkom akvatoriju.

Foto: Predrag Vučković/Red Bull

– Drago mi je da smo predstavili naš sport i da su sva četvorica vozača dobili priliku upravljati brodom, uz jaku buru koja je cijelo iskustvo učinila još zanimljivijim – kazao je Šime Fantela.

Ovaj uvodni događaj u WRC tjedan, uz domaćinstvo ACI marine Vodice, organizirao je Red Bull u suradnji s WRC Croatia Rallyjem te uz podršku Grada Vodica i Turističke zajednice Vodica.

J.K.