Zrakoplov u kojem su bili vaterpolisti Juga udarila munja “Cijelo vrijeme nas je užasno bacalo”

DUBROVNIK – Pravu dramu doživjeli su vaterpolisti Juga i uprava dubrovačkog kluba, baš kao i putnici koji su se nalazili na nedjeljnom letu iz Beograda prema Tivtu, nakon što je munja udarila u zrakoplov pri slijetanju.

Prema riječima direktora kluba Ognjena Kržića sve se dogodilo u zrakoplovu Air Serbie koji je u nedjelju iza 14 sati trebao sletjeti u Tivat.  Jugova delegacija vraćala se s njim s utakmice protiv Novog Beograda u regionalnoj ligi kad je nevrijeme iznad grada zahvatilo avion i počelo ga ljuljati. Najdramatičnije je bilo, svjedoči u razgovoruza dubrovniknet.hr, prilikom pokušaja slijetanja.

Oluja je od zrakoplova napravila “lopticu” koja se baca u svim smjerovima i gore i dolje i lijevo i desno.

– Kad je pilot valjda shvatio da se stvar “otela” kontroli, s piste koju smo gotovo dotaknuli se počeo dizao dodajući gas. Podigao se na neku visini i počeli smo kružiti iznad aerodroma, ali nas je cijelo to vrijeme nevrijeme užasno bacalo. Nakon pola sata tog užasa, drndanja i propadanja, počeli smo ponovno slijetati i tada je u zrakoplov udarila munja … ma, što ću ti uopće pričat dalje – govori Kržić koji je na pitanje novinarke “kad će opet u avion?”, odgovorio “možda nikad više”.

Ali, ne.

-Već sutra ujutro. Igramo u Bukureštu i reci mi, kako ćemo doći do tamo, ako ne zrakoplovom? – odgovara Kržić. Posve mirno.

D.G.