Zlatni Grand PRix kampanji “1100 kilometara za 1100 terapija” za bračku djecu s teškoćama u razvoju

BRAČ – Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) dodijelila je zlatni Grand PRix kampanji “1100 kilometara za 1100 terapija” koja je prikupila 170 tisuća kuna za besplatne terapije djeci s teškoćama u razvoju na otoku Braču.

Kampanju su predvodila dvojica bračkih planinara Ranko Dragičević i Daniel Lončar, u suradnji s Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci” i agencijom CTA komunikacije, iz koje su o tome u utorak uputili priopćenje.

Njih dvojica su u proljeće prošle godine unutar 49 dana propješačili 1100 kilometara najzahtjevnije hrvatske pješačke rute “Via Adriatica” od rta Kamenjak do Prevlake i na taj način pozivali građane na donaciju novca za besplatne terapije na Braču za djecu s teškoćama u razvoju.



– Imamo odgovornost da se, barem nakratko, odmaknemo od korporativnih projekata i velikih budžeta te usmjerimo svoje znanje na one skupine koje nažalost nemaju vidljivost kakvu zaslužuju – navela je Valentina Mezdić iz CTA komunikacija.

Ta agencija i udruga “Brački pupoljci” surađuju od 2019. kada su se, u sklopu kampanje “Nešto zbilja važno”, djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka osigurali besplatan trajektni prijevoz na potrebne terapije na kopnu, prenosi HRT.

Iz te je suradnje, kojom je prije tri godine u spomenutoj kampanji izborena promjena Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, proizašla i ovogodišnja sedma komunikacijska nagrada.

Z.G.