Zlatna koza voli vino, ekologiju i outdoor aktivnosti - evo kome je otišla godišnja nagrada TZ Istarske županije

Nagrada se još od 1994. godine dodjeljuje onima koju su izuzetno doprinijeli turističkoj promociji Istre. Svečana je dodjela nagrada održana jučer u Puli.

U kategoriji inovativnih proizvoda prvo je mjesto otišlo u Poreč, točnije najboljim je inovativni proizvodom proglašen SeaStar Hero by DiveOUT Poreč. Radi se o fenomenalnom projekt koji na zabavan način nudi posjetiteljima
plaža da istraže podmorje Jadrana, zabavljaju se i sudjeluju u uklanjanju sitnog otpada iz mora. Na plažama u Poreču gosti su ovog ljeta mogli preuzeti opremu za čišćenje i upustiti seu aktivnost ronjenja na dah te istovremeno prikupljati otpad na koji naiđu. Kao nagrada, svakom sudioniku uručena je majica, a mogli su na jedan dan i fino jesti u gradskim ugostiteljskim objektima. A pazite sad ovo - u manje od 3 mjeseca na samo 5 lokacija je više od tisuću sudionika iz mora izvuklo 4.500 predmeta! Projekt se planira širiti diljem priobalja. Divno!

U kategoriji turističkih proizvoda laureat je Novi vinski podrum obitelji Tomaz, atraktivna vinarija smještena u podnožju Motovuna. Moderan i suvremeno opremljeni podrum motovunske vinarije ubraja se u najznačajnije investicije u sektoru vinarstva, posjeduje edukacijsko-degustacijsku dvoranu i očito na pravi način dodatno turistički potencira Motovun i okolicu.

Foto:Screenshot/Instagram(@realdancestar)

U kategoriji vizualnih komunikacija najbolji je Promotivni video Playful Memories (Your Perfect Playground), film koji prati četiri različite skupine ljudi i prikazuje raznolikost outdoor aktivnosti u prekrasnom okruženju Istre. Istražuje svijet penjanja, vožnje kajakom, trail trčanja i nordijskog hodanja na području destinacija Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar.

Naj event 2023. godine je Concours Mondial de Bruxelles - Istra 2023. Jubilarno 30. izdanje svjetskog ocjenjivanja Concours Mondial de Bruxelles (CMB)
održano je u Istri, uz 320 ocjenjivača iz 50 zemalja među kojima i 14 hrvatskih. Od
10. do 14. svibnja ocijenili su 7.504 uzoraka vina! Istra je
domaćinstvom najprestižnijeg vinskog natjecanja dobila i vinske ambasadora koji su nakon obilaska poluotoka i istarskih vinarija prema izjavama svjedoka bili impresionirani autohtonim sortama,gourmet ponudom, kulturnom baštinom i prekrasnim pejzažima.

J.T.