“ZINFEST 2023.-ATWFF” - Treće izdanje festivala posvećenog Crljenku kaštelanskom, pretku nadaleko poznatog i priznatog kalifornijskog Zinfandela

U petak će se u 13.30 nakon okruglog stola posvećenog Crljenku održati Usporedno kušanje vina od Crljenka iz različitih vinogorja. Program vodi Danijel Čečavac, enolog i stručni vinski edukator.

Destinacija ZINFESTA su i ove godine Kaštela i to Kaštel Gomilica, u Marini Kaštela koja će sljedeća dva dana biti pozornica za sve vinare i vinogradare, ljude od struke, jednom riječju ljubitelje vinske kapljice.

Foto: Press

- Pripremili smo bogat program i za četvrtak i za petak, 16. i 17. studenog, koji se održava u popodnevnim satima. Za sve goste je ulaz besplatan te od 13 do 20 sati imamo na programu brojne radionice, kušaonice, degustacije ne samo vina već i tradicionalnih jela koje spremaju za nas vrhunski šefovi kuhinja, kao i učenici dalmatinskih turističko-ugostiteljskih škola. Predstavit ćemo Gastronomske kreacije s potpisom, kao i brojne priče o vinu, uz ono tradicionalno sljubljivanje vina i jela. Puno toga je na repertoaru, a cjelokupni program je na našoj FB stranici Kreativna Dalmacija - naglašava organizator manifestacije, “raja za nepca”, Srećko Radnić iz Klastera za održivi razvoj Zora.

Foto: Press

- Pjenušac od Crljenka te nezaobilazni duo – najbolji pršut i najbolje vino! I opet nešto neuobičajeno – uljenak! A kako bi doznali o čemu se radi, trebate doći nama u posjetu, na naš ZINFEST kojim njegujemo baštinu loze i vina koja je othranila brojne generacije Kaštelana, a danas je vrhunski primamljiv razlog dolaska i brojnih gostiju u naših sedam Kaštela, jer svi žele kušati to vrhunsko vino, uživati u starinskim jelima, guštati u samom doživljaju - dodaje.

Ova pozivnica je upućena ne samo vinoljupcima, već svima koji uživaju u otkrivanju sveg blaga kojeg nudimo u našoj eno-gastro prebogatoj ponudi!

Foto: Press

A.N.