ZEMLJA GURMANIJA Švoj i špinjača

Bija Sokol opet na moru. Čistome, pravome. Uvatija svašta lipoga i zdravoga. A meni se smješkali ovi švoji iliti listovi. Uz njih teke špinjače iz Lađevaca.

U zemljici uz nabujalu Bribišnicu, koja se uliva u Prukljan kroz Guduću, a počinje podno moje najdraže Bribirske glavice. Krije mnoge priče i povijesne i gurmanske.

Tu se nalaze i dvi greške - jedna jer sam slika mobitelom, a druga šta sam ija masline iz jednog trgovačkog lanca uvezene iz Španjolske. Sramota.

Uz činjenicu da i mi polako postajemo maslinarski uvaženi. Evo obećanja da ću nastojat nikad više. Papra smo stavili malo šarenoga, ulja Dobrodolačkoga i uživali i u mirisu i u okusu i u umjetničkom dojmu.

Uglavnom, krasan i zdrav ručak uz normalnu cijenu.

Željko Krnčević