ZEMLJA GURMANIJA Paski, mladi izdanci češnjaka ili biloga luka

ZEMLJA GURMANIJA Paski, mladi izdanci češnjaka ili biloga luka

Mladi izdanci cvjetova češnjaka. Iliti luka biloga. Zahvaljujući mom prijatelju Ivi Kronji otkrio sam novu deliciju o kojoj ću ovih dana malo više. Izvrsno ljudi moji.

Danas sam uživa u rižotu od špinjače na tri vrste luka. Osim staroga Ljubitovačkoga, sve ovaj put iz OPG Kronja. Mlada Špinjača, mladi luk i paske.

Foto: Željko Krnčević

Ove tri vrste užutija nježno! Na maslinovom ulju, naravno, Dobrodolačkom slatkom, pa lagano doda špinjaču, teko po teke (malo po malo ), posolija krupnom solju, žutija, doda vodu u kojoj su kuvale šparoge i na to kad je bilo vrime napao rižom tipa Arborio.

Papar iz mlinca, višebojni.

Nisam ima drugog sira za izgratati pa posuja s ribanim parmezanom od Sirele. Virujte mi, uživa sam.

I jedva čekam provat paske na još koji način.

Fala mom priki Ivi.

Foto: Željko Krnčević

Više recepata možete pronaći na stranici Zemlja Gurmanija – Gurmanluk.

Željko Krnčević

PROČITAJTE JOŠ:

ZEMLJA GURMANIJA Teletina u šugu iz Velog Varoša