Želite se usavršiti u gradnji suhozida? Prilika se pruža već ovoga vikenda!

LOVRAN - Udruga Brsečki česan poziva sve zainteresirane da 29. i 30. travnja sudjeluju na radionici suhozidne gradnje nedaleko Lovrana kada će polaznici imati priliku učiti o gradnji suhozidnog podzida njive.

Četvrta po redu suhozidna radionica biti će prilika zainteresiranima da nauče obnoviti suhozid koji služi u poljoprivredi i stočarstvu kao sastavni temelj primorskog krajolika u Lovranu u Etnološkom parku 'Anton Plašimuha'.

Predviđeno je kratko teorijsko predavanje koju slijedi praksa uz dva voditelja iz vodeće udruge za suhozid Dragodid. Oba dana osigurana je okrijepa.

- Za najavu i dodatne informacije zvati na 091 885 2422 ili pisati na brseckicesan@gmail.com Radionicu financira Ministarstvo kulture i medija RH i LAG Terra liburna. Tko želi ostati više dana i prespavati može donijeti šator u parku - stoji u objavi događaja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Radionice obnove bakarskih prezida se nastavljaju
Iznad Bakarskog zaljeva traju radionice obnove bakarskih prezida. Riječ je o vjerojatno najstrmijim vinogradima na Jadranu koji su zasađeni još u antičko doba. Udruga Praputnjak krenula je u njihovu obnovu 2001. i do sada su uređena dva hektara vinograda Takala. Težak je to i mukotrpan po…
Prevenciji požara bi osim kupovine kanadera i molitve za kišu možda više pomogli poticaji za stočarstvo i suhozide
Kada bi se suhozidi počeli održavati, kao i prostor oko njih, mogli bi pomoći u obrani od širenja požara. Ako koze pobrste grmlje između stabala, tlo je čisto i prozračno, kaže Mario Zaccaria, magistar arheologije, suhozidar i poljoprivrednik. - Iritiran sam opetovanim čuđenjem javnosti, političara…