ZELENA ISTRA Natječaj za najbolje vizualno rješenje na temu klimatskih promjena i kružnih zajednica

Odabrano vizualno rješenje koristit će se za potrebe online informativno-edukativne kampanje projekta 'Communities go Circular', a natječaj je otvoren do 12. svibnja.

Glavni cilj projekta je uključiti građane u oblikovanje zero waste kružnih zajednica usmjerenih na sprječavanje proizvodnje otpada, smanjenje emisija stakleničkih plinova i doprinos ublažavanju klimatskih promjena.

Natječaj je namjenjen vizualnim umjetnicima, grafičkim dizajnerima i ilustratorima, a potrebno je osmisliti i izraditi vizualno rješenje na temu klimatskih promjena i kružnih zajednica.

Odabrana rješenja koristit će se u međunarodnoj online kampanji s ciljem informiranja i edukacije građana. Neke od tema kampanje: smanjenje nastanka otpada, pravo na popravak, ponovna uporaba, klimatska pravda, poziv na klimatsku akciju.

'Communities Go Circular' je projekt na temu smanjenja nastanka otpada, ponovne uporabe i prava na popravak financiran iz EU programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Kroz ovaj projekt projektni partneri – Udruga Zelena Istra, Zelena akcija/FOE Croatia, Zero Waste Italy, Ekolozi bez granica i KNOF, provodit će edukaciju na temu Repair & Reuse, poticati osnivanje novih centara za ponovnu uporabu i popravljaona, umrežiti organizacije koje se bave ovim temama, potaknuti promjene u sustavu gospodarenja otpadom i doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena.

Više informacija pronađite OVDJE.

B.K.