Zbog velikog broja prometnih prekršaja sustav videonadzora postavljen i u Vodicama

Baš kao susjedni Šibenik i Vodice će, postavljanjem kamera, pokušati stati na kraj velikom broju prometnih prekršaja.

Kroz mjesec dana postavit će se sustav videonadzora koji će registrirati i kažnjavati nepropisna parkiranja u centru grada te prekoračenja brzine na važnim gradskim prometnicama.

Gospođa Tomica prepričava situaciju u svojoj ulici.

- Kad se izlazi iz ambulante, opasno je, vozač ne vidi, jer iza automobila može nekoga pregaziti - rekla je za Regionalni Dnevnik Tomica iz Vodica.

Zbog toga u blizinu te ulice, ali i na još dvije frekventne lokacije, po uzoru na susjedni Šibenik, stižu kamere.

Dvije trećine Šibenčana zbog kamera moraju platiti kazne pa pitaju svoje vlasti: “Zašto nam kao u Opatiji ne date upozorenja?”
ŠIBENIK - Šibenčani su ovih dana na nogama, što zbog toga jer će morati više pješačiti, pošto ne smiju parkirati kako im padne na pamet, a što zbog činjenice da će za svaki takav prekršaj biti kažnjeni. Podsjetimo, Grad Šibenik nam je potvrdio da je u 45 dana evidentirano 20,

Kamere najkasnije do kraja godine

- I normalno za početak - bit će samo upozorenje za sve dok se građani malo ne priviknu, a nakon toga krenut će kažnjavanje - naglasio je gradonačelnik Vodica Ante Cukrov.

A problem nije samo u nepropisnom parkiranju. Papučica gasa ovdje se nerijetko jače stisne.

Pa u suradnji s policijom grad postavlja i tri kamere za kontrolu brzine. Ono što one snime kažnjavat će se - odmah.

- Vjerujem da ćemo s time umiriti promet, nažalost, očigledno je da građani jedino razumiju kad osjete po džep - dodao je Cukrov.

Građani uvođenje reda, pozdravljaju.

Kamere će na vodičke ceste i ulice najkasnije do kraja godine.

A.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Šibenčanima stigla gomila kazni zbog kamera, pa prigovaraju: “Kažnjavaju ljude koji prelaze crveno, a auta nigdi u blizini” Grad: “Sad je pet puta manje prekršaja!”
ŠIBENIK - Oko 200 kamera na 60 lokacija po Šibeniku od 24. srpnja snima dan i noć u svrhu očuvanja visoke razine sigurnosti s naglaskom na sigurnost građana, djece, javne i privatne imovine. Šibenčani su podijeljeni oko toga da ih se ovako nadzire. I dok jedni smatraju da su u