Zbog umanjene vrijednosti nekretnine, obeštetit će se vlasnici nekretnina u Viškovu

Općina Viškovo poziva vlasnike zakonito izgrađenih nekretnina u blizini nekadašnjeg deponija Viševac koji su temeljem sklopljenog ugovora s Općinom Viškovo stekli pravo na obeštećenje za umanjenu vrijednost nekretnine da dostave ažurirane podatke radi pripreme isplate navedenih sredstava.

Građani su pozvani da ažuriraju podatke u slučaju promjene računa za isplatu ili promjene nositelja prava na obeštećenje jer je vlasnik nekretnine s kojim je skopljen ugovor u međuvremenu preminuo.

- Najvećem dijelu mještana koji su imali pravo na obeštećenje prije nekoliko godina je isplaćen 80 posto iznosa. U skladu s Odlukom o raspodjeli sredstava prikupljenih temeljem Zakona o otpadu koji je donijelo Općinsko vijeće, preostalih 20 posto iznosa bilo je rezervirano za isplate vlasnicima nekretnina nakon okončanja sudskih sporova koji se vode protiv Općine Viškovo - objasnila je načelnica Sanja Udović.

Popunjen i potpisan obrazac s podacima i potrebnom dokumentacijom vlasnici nekretnina trebaju dostaviti Općini Viškovo u razdoblju od 12. travnja do 12. lipnja 2024. godine osobno ili putem pošte na adresu: Općina Viškovo, 51216 Viškovo, Vozišće 3 ili putem elektoničke pošte na mail adresu: pisarnica@opcina-viskovo.hr, javlja Radio Rijeka.

I.N.