Zbog toplinskog vala, djeca mogu u školu u kupaćim kostimima

SVIJET - Argentinu već gotovo dva tjedna pogađa toplinski val pa je učenicima mlađih razreda škole u gradu Rosariju dozvoljeno u školu dolaziti u kupaćim kostimima.

Škola u Rosariju u Argentini odlučila je dopustiti djeci da u školu dođu u kupaćim kostimima, a ne u uniformama kao inače, kako bi ih na odmoru zbog vrućina prskali vodom, izvijestili su lokalni mediji u ponedjeljak.

Ovo je najtoplije ljeto od početka mjerenja 1906. u Buenos Airesu,  odnosno najtoplije od 1961. godine na razini cijele zemlje.

Ravnateljica škole Marian Sanchez rekla je da situaciju treba sagledati i s gledišta praćenja nastave, da ovakvu vrućinu još nisu doživjeli i da škola mora na ove uvjete odgovoriti, prenosi UK Daily News.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo ljeto bilo je najtoplije u posljednjih 140 godina - Doseglo je kritičnu granicu klimatskih promjena
Služba za klimatske promjene Copernicus (C3S) izvijestila je da su temperature u Europi bile “najviše zabilježene i za mjesec kolovoz i za ljeto (lipanj-kolovoz) u cjelini”. Ljeto iza nas bilo je najtoplije u zabilježenoj povijesti Europe, a Stari kontinent je pretrpio jake toplinske valove i najgo…