Zbog olujne bure ne plove trajekti i katamarani, Paški most zatvoren

I dalje je na snazi crveni meteoalarm Državnog meteorološkog zavoda za Podvelebitski kanal,  proglasio narančasti, a najopasniji crveni stupanj opasnosti za Podvelebitsko područje, a narančasti za područje srednjeg Jadrana i Kvarnera, zbog olujne bure, čiji se najjači udari mjere do 130 km/h.Zbog vjetra su u prekidu:

  • trajektne linije: Split-Lastovo i Makarska-Sumartin;
  • katamaranske linije: Split-Bol-Jelsa, Split-Vis, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.

Trajektna linija 532 Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Trajekt na liniji Trogir (Soline)-Drvenik Mali-Drvenik Veli isplovit će u 15:30 iz luke Soline prema luci Drvenik Veli, bez pristajanja u luku Drvenik Mali.

Trajekt na liniji 338 Lopar-Valbiska umjesto u 16:00 sati isplovit će iz luke Lopar u 17:00 sati.Brzobrodska linija Zadar-Pula neće isploviti dana 22.3.2021. god., već sutra, 23.3.2021.god.Hrvatski autoklub izvještava da su za sav promet zatvoreni:

  • Paški most;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.samo za osobna vozila otvorene su:
  • dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

na državnoj cesti DC1 Borje-Udbina-Gračac i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

D.G.