Zbog mutiranog soja koronavirusa, Hrvatska obustavila letove iz Velike Britanije

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je na svom Twitteru da će i Hrvatska privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije. To će se učiniti zbog novih saznanja o bržem intenzitetu širenja bolesti u ujedinjenoj Kraljevini.

Obustava zračnog prometa iz Velike Britanije trajat će 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa, napisao je Plenković i dodao da je prioritet zaštita zdravlja građana.

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/1340746683995615233?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1340746683995615233%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.jutarnji.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fi-hrvatska-privremeno-obustavlja-zracni-promet-iz-velike-britanije-prioritet-je-zdravlje-15038144

Britanski europski susjedi počeli su u nedjelju zatvarati vrata putnicima iz te zemlje, zabrinuti zbog brzog širenja novog soja koronavirusa u Britaniji.

Francuska od nedjelje u ponoć obustavlja sva putovanja, uključujući i prijevoz robe cestovnim, zračnim, morskim ili željezničkim putem, objavila je vlada u Parizu.

“Bit će moguć samo prijevoz robe bez pratnje. Ova mjera ne utječe na ulazak osoba ili prijevoz u Veliku Britaniju”, stoji u priopćenju.

I irska vlada će obustaviti sve zračne veze najmanje 48 sati. Pomorske veze se nastavljaju, a odluka će se ponovno razmotriti u utorak, objavila je irska vlada.

Iste odluke ranije su donijele Njemačka, Austrija, Bugarska, Nizozemska, Belgija i Italija, javlja Jutarnji list.

Zabranu bi mogla uvesti cijela Europska unija, jer traju konzultacije o zajedničkom odgovoru na pomorske, željezničke i cestovne veze s Britanijom.

D.G.