Zbog kašnjenja radova dovršetak trogirske šetnice tek krajem idućeg mjeseca

TROGIR – Izgradnja 400 metara duge šetnice na predjelu Brigi u Trogiru neočekivano se otegnula. Projekt se financira sredstvima EU fonda, a stoji više od 4,5 milijuna kuna.

Radovi na izgradnji dugoočekivane šetnice s biciklističkom stazom počeli su u siječnju ove godine. Prema projektu staza će biti duga 400 metara, širine 6 metara, u sklopu čijeg uređenja je predviđeno podizanje obale, izgradnja vodovoda i kanalizacije te postavljanje urbane opreme s rasvjetom.

Prema informacijama od izvođača radova, dosad je izgrađeno 219 metara nadmorskog amiranobetonskog dijela zida; izvedeno je oko 140 metara kamene obložnice, izveden je vodovod za šetnicu u punoj dužini (koji je trenutno prekinut od strane Vodoprivrede Split zbog polaganja podmorskog cjevovoda za otok Čiovo) te je postavljena većina hidranata.

Postavljen je dio kanalizacije i betonski temelji za rasvjetne stupove, a trenutačno je u tijeku planiranje tamponskog sloja prvih 150 metara šetnice i biciklističke staze. Kraj radova, prema riječima izvođača, očekuje se s malim kašnjenjem, jer je dinamika bila dijelom poremećena zbog izvođenja drugih radova na istoj lokaciji – u tijeku je uređenje lučice od strane PŠU Lokvice te radovi na polaganju podmorskog cjevovoda koji prolazi poprečno kroz šetnicu i biciklističku stazu od strane VIK-a.

– Kašnjenje nikako nije dobra vijest, ali ovdje je došlo do određenog poklapanja dvaju različitih radova i razlozi za usporenu dinamiku su objektivni. Ovo su sve važni projekti koji će donijeti dugoročne benefite za građane Trogira pa s razumijevanjem gledamo na mali odmak od planiranih rokova – ističe trogirski gradonačelnik Ante Bilić koji tvrdi da bi radovi, prema onome što su mu rekli izvođači, trebali biti gotovi do kraja lipnja.

U slučaju da opet dođe do odgode građani će biti obaviješteni na vrijeme, a radovi će se privremeno obustaviti za vrijeme glavnog dijela turističke sezone, od 1. srpnja do 1. rujna.

J.K.