Zbog epidemije kasne pošiljke u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Veliki broj poštara u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanaskoj županiji je u samoizolaciji zbog aktualne epidemije. Iz Hrvatske pošte stoga upozoravaju da postoji mogućnost kašnjenja u isporukama pošiljki na području ovih dviju županija, a posebno na otocima.

Ukupno je više od 20% poštara u ove dvije županije u samoizolaciji što je veliko opterećenje za preostale kolege, posebice na područjima gdje svi redoviti poštari izbivaju s posla. Međutim, poštari koji su na dostavi ulažu dodatne napore kako bi svi korisnici svoje pošiljke primili na vrijeme, priopćili su iz HP-a.

Ističu kako je trenutačno najveće opterećenje u dostavi pošiljaka na otoke, u Dalmatinsku zagoru, dubrovačko zaleđe te u Kaštel Štafiliću, Solinu, Stonu i Trogiru. No isto tako tvrde da su angažirali zamjene i napravili reorganizaciju unutar radnog vremena kako bi kašnjenejna bila svedena na najmanju moguću mjeru.

Vršno opterećenje, kažu, završava ovaj tjedan te će se stanje normalizirati u idućih desetak dana. Zahvaljuju korisnicima na strpljenju te ih mole da se u slučaju bilo kakvih problema u dostavi obrate Službi za korisnike na telefon: 072 303 304 ili putem online obrasca: https://kontakt.posta.hr.

K.B.