Zbog CRO Race utrke na snazi posebna regulacija prometa u Dalmaciji

U tijeku je šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koja traje do nedjelje, 3. listopada. Utrka se odvija kroz 6 etapa, prolazi kroz 13 županija na trasi dužoj od tisuću kilometara. Utrka danas prolazi kroz Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje će na snazi biti posebna regulacija prometa.

Treća etapa utrke starta u 12:45 iz Primoštena pa će do 13:30 vrijediti posebna regulacija prometa na dionici kojom će se kretati biciklisti – državnom cestom D-8 i drugim cestama na području Primoštena i Rogoznice na relaciji Primošten – Rogoznica – Podorljak.

Foto: CRO Race

U vremenu od 13,15 do 17,00 sati, posebna regulacija prometa biti će na snazi i na području PU Splitsko-dalmatinske i to na državnoj cesti D-8 te na relaciji: Svinca-Kaštel Sućurac-Bilice-Lovrinac-Dugi Rat-Omiš-Brela-Makarska-Tučepi-Podgora-Drašnice-Igrane-Živogošće-Podgora-ŽC6198 Srida Sela-DC8 Makarska.

U Makarskoj će od 14 do 18 sati biti zabranjen promet Obalom kralja Tomislava i Marinetom, dok će promet Jadranskom magistralom od Podgore prema Igranama i Živogošću biti u prekidu od cca 15:30 do 16:50 sati.

Utrka sutra kreće iz Zadra – pazite u prometu

Četvrta etapa utrke kreće sutra, 1. listopada iz Zadra u 12:05 sati, cilj joj je u Crikvenici, a dolazak biciklista u Crikvenicu očekuje se između 16:42 i 17:09 sati.

Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama obavljati uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koji sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Dionica D8 Jadranske magistrale od Crikvenice do Dramlja biti će zatvorena za sav promet u razdoblju od oko 16:00 do 17:00 sati.

Detaljne informacije nalaze na LINKU.

K.B.