Završio sportski tjedan na Unijama

UNIJE su prošloga tjedna imale svoju mini-olimpijadu. SUrF turnir u odbojci okupio je 8 timova, s ekipama 4 protiv 4 igrača, različitih uzrasta. U višednevnoj Školi surfanja svi zainteresirani mogli su savladati prve korake u jahanju na valovima. Usprkos još jednom toplinskom valu, odbojkaški teren vrvio je natjecateljima i navijanjem, a proglašene su i dvije najbolje ekipe. U neposrednoj blizini odbojkaškog terena, oni skloniji  individualnim sportovima svakoga su jutra uz vodstvo stručnog trenera stjecali prva iskustva u surfanju.

Nakon festivala sporta na Unijama, ovaj će tjedan obilježiti ponajprije različita umjetnička događanja, no kako Unijane još uvijek drži sportski duh, bit će organizirana i jedna atletska utrka, a oni najmlađi željni natjecanja imat će priliku okušati se na utrci SUP-ova, ili pak unijskoj alki…

Foto: Sunset Unije Festival

Ponedjeljak je na Unijama započeo večernjim koncertom kćeri i mame Šteter (dvije flaute i gajde). Utorak je organizirano tradicionalno događanje za sve filmofile, Filmske projekcije „u divljini“, a srijedu u isto vrijeme čitat će se priče za laku noć najmlađima na Janijevoj plaži. U srijedu se nastavlja i glazbeni dio programa koncertom gitariste Borne Brkića u 21.00h za proslavu rođendana plažabara BaraBar.

Foto: Sunset Unije Festival

Posebnost nadolazećeg tjedna jest i velika proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u četvrtak 5. kolovoza koja će uključiti raznolike natjecateljske turnire kao što su trkačka utrka do svjetionika, Unijska alka (13+), turnir u beli i utrka SUPova za djecu.

Foto: Sunset Unije Festival

Kraj tjedna organizatori će obilježiti Radionicom slaganja Rubikove kocke u 10.00h BaraBaru, dok se za večernje sate s početkom u 21.00h planira prava filmska poslastica – renomirani Liburnia Film Festival (LFF) gostuje u unijskom kinu na plaži, a kakvi sve filmski uratci očekuju otočane i njihove goste, provjerite na webu i društvenim mrežama Sunset Unije Festivala.

I.B.