ZAVRŠIO OSCAR Povratnički 'Top gun' nije se proslavio, ali Tom Cruise se ne predaje

SVIJET - Tom Cruise se vratio kako bi snimio svoj sljedeći blockbuster. Glumac je 26. veljače privatnim helikopterom prebačen do nosača zrakoplova u moru između Hrvatske i Italije.

Tom Cruise ima dugu suradnju s američkom mornaricom - toliko dugu da su većina viših časnika bili djeca kada je Cruise prvi puta stavio mornaričko zrakoplovstvo u središte pozornosti u originalnom 'Top Gunu'.

Svjesni važnosti dobrog publiciteta, čelnici mornarice pomogli su proslavljenom glumcu da se još jednom vrati na more kako bi snimio sljedeći - i vjerojatno posljednji - nastavak Nemoguće misije naziva 'Nemoguća misija - Obračun mrtvih, drugi dio'.

Pojedinosti o velikim holivudskim produkcijama obično se drže u tajnosti do izlaska filma, ali vijest o najnovijoj Cruiseovoj suradnji s američkom mornaricom ipak je dospjela u medije. Potvrđeno je da je Cruise doletio u luku Bari u Italiji 25. veljače.

Glumac se sljedećeg dana ukrcao u privatni helikopter kako bi odletio do nosača koji se nalazio između Italije i Hrvatske. Očekivana duljina snimanja bila je tjedan dana, prenosi The Maritime Executive.

Uprava regije Apulija znala je za dogovor mornarice s Cruiseom jer je lokalna vlada pomogla u organizaciji njegova leta helikopterom. Nije poznato je li Cruise sam upravljao helikopterom kao što je to bilo u prethodnom nastavku 'Nemoguće misije'.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuzi objavili fotografije s nosača: Plenković i Banožić u “Top gun” izdanju | | Morski HR
Dok smo ministra obrane znali češće viđati u različitim vojnim odorama, hrvatski premijer pak nema običaj izlaziti iz klasičnog odijela političara, no čini se da su pri posjetu francuskom nosaču