Završilo razdoblje stabilnog vremena, sutra narančasti alarm za cijeli Kvarner

S današnjim danom završilo je razdoblje stabilnog vremena. Južni Jadran je već zahvatilo prvo naoblačenje, koje se postupno širi prema sjeveru, a u noći će jačati bura, koja će sutra biti jaka i olujna.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na širem dubrovačkom području palo je 7 do 15 litara kiše po kvadratnom metru. Litra do dvije kiše palo je na Pelješcu i većini srednjodalmatinski otoka. Uz obalu je kiše bilo do Splita.

U poslijepodnevnim satima na okolnim dalmatinskim planinama: Biokovu, Kamešnici, Dinari i Mosoru, počeo je padati i snijeg. Sutra će oborine posvuda prestati, ali jačat će bura.

Na snazi je upozorenje za pomorce. Udari bure mjestimice biti u jačanju na 35-50, u Velebitskom kanalu do 65 čvorova, a na južnom Jadranu juga 35-40 čvorova. Na južnom i srednjem Jadranu su moguće nevere.

U srijedu je zbog olujne bure Državni hidrometeorološki zavod podigao stupanj pripravnosti i uključio narančasti meteoalarm.  Najjači udari vjetra bit će 35-55 čvorova, odnosno 65-100 km/h.

Očekuje se najniža temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 8 °C, a najviša dnevna u srijedu između 12 i 15 °C duž obale i na otocima.

D.G.