ZAVRŠILA REGATA SV. NIKOLA Fraglia vela Riva i JK Labud osvojili 3. memorijal Vladimir Barbić

PULA - U nedjelju je uspješno završila regate Sveti Nikola. Rekordna po broju jedriličara, a besprijekorna u organizacijskom smislu. 

Nakon tri dana jedrenja, nagradu za memorijal Vladimir Barbić u klasi ILCA odnio je JK Labud s drguim mjestom u klasi ILCA 4, 9, u klasi ILCA 6, i 2. u klasi ILCA 7. Prvi je put da prijelazni pehar odlazi iz kluba domaćina, budući da su u prošlim sezonama pobjednici bili jedriličari Vege.  

U klasi Optimist Fraglia vela Riva s 3., 12, 23, i 36.mjestom za samo jedan bod ispred jedriličara iz Muggie. 

Najvrijedniju nagradu, novu jedrilicu klase Optimist, na lutriju je izvukao jedriličar koji je odjedrio sve regate, Filip Pamić, a sretni dobitnik je JK Pirat iz Portoroža. 

U klasi ILCA, Vegin jedriličar Tristan Tol kojemu je ovo bila zadnja regata jer prelazi u trenerske vode, nakon nekoliko pokušaja, sreću je donio JK Lahoru iz Crne Gore, koji je dobio novi karbonski jarbol i produžetak. 

Najbolji u klasi Optimist nakon tri dana jedenja bio je Giovanni Montesano iz TPK Sirena, drugi je bio Borna Mohač iz Crikvenice, a treći Jesper Karlsen iz Riva del Garda. U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Olga Lubianska iz Ukrajine, druga je bila Nina Marušić iz JK Split, a streća Alina Durrer iz Švicarske.

U klasi ILCA 4 najbolji je bio Lorenzo Ghirotti iz Riva del Garde, ispred Josipa Tafre iz Labuda i Alberta Avanzini iz CN Bardolina, 

U klasi ILCA 6 najbolji je bio Antonio Pascalli iz Riva del Garde, drugi je bio Alessandro Cirinei iz Riva del Garde, a treći, bivši Vegovac Tedi Leonardelli. U ženskoj konkurenciji olimpijske klase, pobjedu je odnijela Alina Shapovalova iz Ukrajine, ispred Tee Peteh iz Uljanika i Vanesse Voutliainen iz Finske. 

U olimpijskoj klasi ILCA 7, uvjerljivu pobjedu je odnio Alessio Spadoni iz Triestina della Vela, ispred Antuna Tomaševića iz JK Labude iz Mattie Santostefana iz SVOC.

Regata je protekla u najboljem redu, organizacijski i regatni odbor odradili su ogroman posao kako bi sve proteklo u najboljem redu. 

Vođa kopnene ekipe Bruno Kostelić bio je jako ponosan na sve volontere koji su omogućili da se ovakav događaj uspješno privede kraju, a najveću pohvalu uputio je Veginim jedriličarkama i jedriličarima iz klase 420 koji su ovaj put umjesto jedrenja prešli na organizacijsku stranu i odradili lavovski posao odgovarajući svakodnevno na sve logističke izazove. 

D.G.